Hoe te meten

Hoe te meten.

Waar plaats ik de rail? Het is van belang dat de gordijnen niet tegen de vensterbank komen te hangen, dus de rail moet wel 3 a 4 cm buiten de vensterbank komen te hangen. Het is goed om de rails in ieder geval 20 a 30 cm buiten de vensterbank te laten steken. Ook vaak wordt de rail gewoon van muur tot muur geplaatst. Maar net hoe de thuis situatie is.

Breedte en hoogte van het gordijn

Als de rail hangt dan heeft u de juiste breedte voor het gordijn. De hoogte van het gordijn is: bovenkant rail en 1.5 cm boven de grond. Maar uiteraard is alles mogelijk. Het is maar net wat u wilt.

WAVE GORDIJN METEN

Bij het meten van een wave gordijn moet je rekening houden met het feit dat het gordijn onder de rail hangt. Dat is in tegen stelling met een plooi gordijn, want die hangt voor de rail. Dus daar meet je bovenkant rail.

Dus onderkant rail en anderhalve cm boven de grond. (even op een paar plekken meten ) En bij het ophangen van de rail er goed rekening mee houden dat het gordijn meer de kamer in komt. Want zoals gezegd: het gordijn hangt onder de rail en de golf loopt aan beide kanten van de rails.

VOUWGORDIJNEN METEN

Een vouwgordijn meet je in de dag of op de dag.

In de dag dan is het ook het beste dat je de breedte van boven en van onder meet, en daar 3/4 cm van afhalen.

De hoogte neem je maat is maat

Op de dag kun je hem iets breder nemen ( 5 cm aan beide kanten)

En hoogte ook 10 cm hoger